< Terug naar blog

9 november 2020

Pampasgras krans

Een tijdje geleden besloot ik mijn eigen voordeur aan de binnenzijde roze te schilderen. Ik hou d'r van! Aan de buitenzijde heeft de voordeur een deurklopper, kenmerkend voor de jaren '30. De oude deur kreeg een opknapper, maar de bevestiging van de klopper bleef in het zicht aan de binnenzijde. Daarom maakte ik een leuke pampasgras krans, zodat de schroefjes niet meer opvallen!

Ik gebruikte een oude ring die in een lampenkap heeft gezeten. Heb je deze nu niet: er zijn veel shops waar je decoratie ringen kunt kopen om een krans mee te maken. Van zwart tot goud en van groot tot klein. Kies dus de ring die het beste bij jouw interieur past. Pampasgraspluimen kun je tegenwoordig bij veel bloemisten en tuincentra kopen. Ik heb deze fantastische plant in mijn eigen tuin geplant, dus in het najaar kan ik deze pluimen zelf oogsten! In het najaar kun je ook bij Nanaa's Online Conceptstore pampasgraspluimen bestellen (let op: alleen afhalen i.v.m. de grootte). 

Wat is pampasgras?
Cortaderia Selloana, oftewel pampasgras, is een grote grassoort die in het najaar bloeit. In het najaar krijgt pampasgras prachtige pluimen, die zich gemakkelijk laten drogen. Je knipt een pluimentak af en zet deze rechtstreeks in een vaas (zonder water). In het begin zullen er nog wat pluisjes afvallen, maar nadat de pluimtak ingedroogd is zul je merken dat dit een stuk minder is. De plant kan ruim 2 meter hoog worden en ca. 1 meter breed. In het voorjaar knip je het gras terug tot ca. 30 cm, en in het najaar heb je weer prachtige pluimen! En wist je dat er ook een variant is met roze pampaspluimen? Die staat nog op mijn verlanglijstje om te planten in onze tuin!


  


Maak je eigen pampasgras krans

Wat heb je nodig?
Hieronder volgt een boodschappenlijstje met de items die ik gebruikt heb om deze pampasgras krans te maken. 

 • 1x decoratiering diameter 45 cm
 • 1x stuk zwart lint
 • spuitbus matte lak voor metaal (indien nodig)
 • 3x pampasgraspluim
 • ijzerdraad
 • Eventueel lijm

Ik houd van hergebruiken, dus ik gebruikte een ring uit een oude lampenkap. De decoratiering (ik gebruikte een ring van 45 cm) spoot ik met een spuitbus mat zwart. Zo'n spuitbus kun je bijvoorbeeld bij Action kopen voor een vriendelijke prijs. 
 

  

 

Hoe maak je je eigen pampasgras krans?
Start met de eerste pampasgraspluim in het midden van de ring. Leg deze met de steel op de decoratie ring en bind deze vast met ijzerdraad. De steel knip je op het eind af, zo kun je nog schuiven voor een goede compositie. Vervolgens leg je de volgende pampasgraspluim op de ring en de andere pluim. Ook deze zet je weer vast met ijzerdraad. Dit doe je ook met de volgende tak. Ik koos voor drie takken, maar hier kun je in variëren - afhankelijk van de grootte van je decoring. 

Als de pampasgrastakken op de juiste plek zitten kun je de overtollige stelen afknippen. Het zwarte lint heb ik over de uiteindes van de takken en het ijzerdraad gespannen. Ik heb ook een drupje lijm gebruikt zodat het lint op z'n plek blijft zitten. Vervolgens kijk je hoe lang het lint moet zijn, en hang je de krans aan een deur, kast of aan de wand. Klaar ben je!

 

  


Het eindresultaat

Ik koos ervoor om mijn pampasgraskrans binnen te hangen. Je kunt de krans ook buiten aan je deur hangen, alleen wanneer de pampasgraspluimen nat zijn, zijn ze niet zo mooi. Heb je een afdakje? Ideaal! Dan blijft de pampasgraskrans langer mooi. 

Ik ben erg benieuwd wat jij van deze pampasgras krans vindt en of je 'm ook zelf gaat maken! Heb je 'm zelfgemaakt? Vergeet me niet te taggen op instagram met @nanaa_onlineconceptstore, ik deel je foto graag!

 

Volg je Nanaa's Online Conceptstore al op social media?

​      

 

< Terug naar blog


   BIJPASSENDE PRODUCTEN

Sorteer op
 • -50%

  Soja kaars 'Shell' roze
  Soja kaars 'Shell' roze

  Deze kwaliteitskaars in de vorm van een schelp is puntgaaf en is gemaakt van sojawas. Het voordeel van sojawas is dat ze langer en schoner branden dan parafine kaarsen, en ook minder walmen. De kaars is handgemaakt in Zuid-Korea.

  € 19,00 € 9,50
 • Lagurus roze (hazenstaart) bosje
  Lagurus roze (hazenstaart) bosje

  Dit bosje droogbloemen bestaat uit ca. 15 stuks roze gedroogde lagurus (hazenstaart) in verschillende formaten. Het bosje is in totaal ca. 60-70 cm hoog en staat super leuk in een vaas. Iedere droogbloem is anders qua structuur.

  € 7,50
 • Soon back!

  Lagurus (hazenstaart) mini set
  Lagurus (hazenstaart) mini set

  Dit bosje bestaat uit 10 stuks gedroogde lagurus (hazenstaartjes) met een lengte van 15 cm. De tien losse droogbloemen worden geleverd in een cadeauzakje. Leuk om op een servet te leggen of aan een cadeautje te hangen!

  € 2,50
 • Lagurus roze (hazenstaart) mini set
  Lagurus roze (hazenstaart) mini set

  Dit bosje bestaat uit 10 stuks roze gedroogde lagurus (hazenstaartjes) met een lengte van 15 cm. De tien losse droogbloemen worden geleverd in een cadeauzakje. Leuk om op een servet te leggen of aan een cadeautje te hangen!

  € 2,50
 • Soon back!

  Lagurus (hazenstaart) bosje
  Lagurus (hazenstaart) bosje

  Dit bosje bestaat uit ca. 15 stuks gedroogde lagurus (hazenstaart) in verschillende formaten. Het bosje is in totaal ca. 50 cm hoog en staat super leuk in een vaas. Droogbloemen zijn niet meer weg te denken uit het interieur!

  € 6,50
 • Laatste!

  Cadeaudoosje houten poppetje 'It's a girl'
  Cadeaudoosje houten poppetje 'It's a girl'

  Deze prachtige cadeaudoosjes met houten poppetje van het merk Sweet Petite Jolie staan fantastisch in je interieur. Het cadeaudoosje is gevuld met een houten standaard, kaart met quote, houten poppetje(s) en setje droogbloemen.

  € 8,95
© 2014 - 2024 Nanaa's Online Conceptstore | sitemap | rss